Bublinková chobotnice

Bublinková chobotnice

Tato jednoduchá hračka je krásným příkladem toho, jak úplná blbinka vzniklá z momentálního nápadu může být pro dítě velmi zajímavá. Na její výrobu stačí opravdu jen pár minut a ani na materiál není nijak náročná.

Potřebujeme:

  • bublinkovou fólii
  • dřevěnou kuličku nebo velký korálek s dostatečně širokým otvorem
  • pruženku (nebo jiný provázek)
  • gumičku
  • nůžky

Postup:

  1. Fólii nastříháme na proužky o šířce cca 3-5 cm. Délku volíme podle velikosti fólie a podle vlastních preferencí (něco mezi 40-80 cm).
  2. Kuličku navlékneme na pruženku a zajistíme uzlem. Potom kolem ní rozmístíme proužky fólie tak, aby přehyb přečníval několik cm nad kuličku a zajistíme obyčejnou gumičkou. A máme hotovo.

Chobotničku můžeme pověsit na hrazdičku, hrací deku, do stimulačního koutku. Přináší zajímavý hmatový vjem a jednotlivá „chapadla“ dokáže zachytit i dcera, která má velmi špatnou motoriku. Navíc chapadla třením o sebe vytváří i zajímavý šustivý zvuk. Samozřejmě jednotlivé proužky nejsou přidělány napevno, takže jdou potáhnutím snadnou vysunout z gumičky, ale stejně snadno je zase nasadíme zpátky.

Chobotnice v akci upevněná na hrací dece

Pokud byste chtěli chobotničce přidat i větší zrakový vjem, můžete k bublinkové fólii přidat nějakou výraznou barevnou staniolovou fólii (třeba proužky z termoizolační fólie) nebo nabarvit přímo bublinkovou fólii nezávadnými barvami.

Poznámka na závěr: Má-li vaše dítko sourozence, který rád praská bublinky na fólii, očekávejte u chobotnice velmi krátkou životnost. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *